fredag 27. januar 2012

En stor dag for prosjektet - internat for 24 jenter åpnet 18. januar 2012

18. januar 2012 ble det første internatet i Vik Gedeo prosjekt offisielt åpnet. 24 utvalgte jenter fra landsbygda i Gedeo flytter snart inn i Gerd Lillian block, og kan fortsette videregående skole. Olav Martin Vik og Mengesha Alemu Shetta fra Norge var med på åpningen, og ble rørt av resultatet av prosjektet så langt.



Internatet er oppkalt etter Gerd Lillian Vik som sammen med Oddbjørg Vik tok initiativet til å støtte det planlagte prosjektet til Gedeo development association (GDA) da de feiret 50-årsdager i 2008.


De 24 jentene, representanter fra GDA og Olav Martin Vik.


De 24 studentene uttrykte at de er svært glade og takknemlige for at de får bo på internatet mens de går på videregående skole, og alle håper å gå videre på høgskole og universitet etter fullført videregående skole.


- Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, jeg kan nå fokusere helt på studiene, sa en av jentene.

Hus med kjøkken, toaletter og dusj er under bygging, og skal være klart til jentene flytter inn i slutten av januar.

Jentene samlet i ett av rommene der seks jenter skal dele rom.

Mengesha intervjuet jentene.

To av jentene som har fått en unik mulighet.

Prosjektets skilt utenfor tomten.

Jentene kom gjestene fra Norge i møte.

Arbeidet fortsetter. To bygg gjenstår.

Det andre internatbygget er under bygging. Når det står ferdig vil det få navnet Oddbjørg block og ha plass til 24 jenter.


Tomten ligger i flotte omgivelser i Dilla, like ved Dilla videregående skole. Til venstre for det ferdige internatet bygges huset som skal romme kjøkken og bad med toaletter og dusj.